Bästa skolkommun 2018 utsedd!

fredag 9 november 2018

Lärarförbundet har nu utsett Bästa skolkommun, med syfte att ge en extra push till de kommuner som ger lärare, skolledare och elever bra förutsättningar. Rankingen Bästa skolkommun har ett mål att få kommuner att satsa på dessa otroligt viktiga personer - skolledare, lärare och elever. 

Vellinge kommun har tagit en förstaplats på listan, följt av Orust kommun och Vadstena kommun. På Lärarförbundets hemsida kan du se just din kommuns placering, och även spana in tidigare år. I undersökningen är alla 290 kommuner med. Statistiken i undersökningen kommer från Statistiska centralbyrån (SCB) och Skolverket, men även från statistik framtagen tillsammans av Lärarförbundet och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). 

 

Alla kommuner har precis samma möjligheter att ta sig högt upp på listan, de kommuner som satsar på skolan kommer att lyckas väldigt bra. Bästa skolkommun baseras på 13 kriterier, där 7 av dem handlar om eleverna. Några av kriterierna som ligger till grund för hela undersökningen är lärartäthet, friska lärare, resurser till undervisningen och lärarlöner. 

Ta reda på hur din kommun ligger till genom att klicka här. Du vet väl om att du kan söka efter skolor och jämföra dem här på siten? Gör din skolsökning här!

 

Bästa skolkommun 2018 utsedd!