Få betalt för att läsa till lärare

tisdag 17 april 2018

 

Mälardalens högskola startar en lärarutbildning där du kan studera till lärare och få betalt under tiden. Målet är att få fler lärare och motverka den akuta lärarbristen. Utbildningen är ett samarbete där studenterna anställs i någon av de nio kommuner som deltar i samarbetet och får lön fram till sin examen. 

 

Utbildningen startar för första gången till höstterminen 2018 och vänder sig till dem som vill stuydera till förskollärare och lärare för grundskolans tidiga år. Eleverna ska ha en studietakt på 75 procent och samtidigt arbeta halvtid hos någon av kommunerna som deltar.

 

– Att man får lön under hela studietiden kan vara en trygghet för de som vill bli lärare, men som är beroende av en fast inkomst under studietiden för att kunna ta steget, säger Pia Lindberg, chef på akademin för Utbildning, kultur och kommunikation.

 

Programmet kommer vara öppet för ansökan en tid bortom den ordinarie ansökningsperioden, som stänger måndagen 16 april.

 

Läs hela pressmeddelandet från Mälardalens högskola.

 

Få betalt för att läsa till lärare


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!