Gymnasieungdomar i projekt för ökad integration

måndag 16 april 2018

 

18 elever vid Leksands gymnasium kommer de närmaste veckorna att anordna olika typer av aktiviteter för att öka integrationen med nyanlända svenskar.

Projektet är en del av en specialiseringskurs inom integration och migration. Aktiviterna är alltifrån fotbollsträningar till tjejkvällar och matlagning och eleverna tycker det ska bli både spännande och lärorikt att lära känna personen från andra kulturer. 

 

Läs och hör mer här.

Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

 

Gymnasieungdomar i projekt för ökad integration


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!