Insektshotell på skolgården

Publicerad: fredag 1 juni 2018

Insektshotell på skolgården

Insektshotell på skolgården är resultatet av att årskurs fyra på Sävstaskolan i Vingåker har haft insektstema på biologi- och slöjdlektionerna. Nu hoppas eleverna på många hotellgäster.

Att kombinera två ämnen med ett tema ger en bra möjlighet att fördjupa sig i ämnet. På biologilektionerna har eleverna fått lära sig om insekter och vad de tycker om för miljöer.

 

– Vi har pratat om att det är brist på insekter och att vi behöver värna om dem, för att det påverkar hela jordens liv och klimat, säger Susanne Torssander, lärare för en av de tre fjärdeklasser som jobbat med insektstemat.

 

Sen har eleverna i träslöjden fått bygga insektshotell där insekterna kan gömma sig i olika rum som innehållet olika typer av material.

 

– Man ska tänka på att ha många olika saker, för alla insekter gillar ju inte samma saker. Spån eller ull till exempel, förklarar Tintin Kristensen, en av fjärdeklassarna som byggt insektshotellen.

 

Nu är alla hotellen monterade runt om på skolgården och eleverna inväntar de första gästerna. De kan verkligen känna sig välkomna då vissa av hotellen även fått små skyltar som hälsar alla välkomna dit. 

 

– Jag gillar olika insekter, så jag hoppas på många olika, säger Tintin Kristensen.

– Jag hoppas på alla. För att de ska bo bra, säger Saga Therner, en annan av fjärdeklassarna.

 

Läs mer här.

Nyfiken på Sävstaskolan? Här hittar du skolprofilen!