MittVal UF podcast

Publicerad: fredag 8 november 2019

MittVal UF podcast

Skolkollen sponsrar podcasten MittVal UF, ett ungdomsföretag som vill underlätta för niondeklassare som står inför gymnasievalet.

Grundarna Evelina och Sandra går för närvarande på Thoren Business School i Linköping. När de fick möjlighet att starta och driva ett ungdomsföretag tog de chansen. ”När vi funderade över en företagsidé så kom vi fram till att erbjuda en tjänst var det som skulle passa bäst för oss. Vi spekulerade kring olika idéer och kom in på gymnasievalet. Det var för oss båda en förvirrande och nervös period med många oklarheter. Vi utvecklade då idén om att underlätta för elever som ska välja gymnasium.”

 

Podcasten fokuserar på de olika dilemman man står för när man ska välja gymnasieutbildning. Hur mår man inför valet? Stämmer allt man hör? Hur ska man tänka, och framför allt, hur ska man veta att man väljer rätt? Duon tar även in gäster i studion för att få fler perspektiv på saken.

 

För att nå ut till sin målgrupp har MittVal UF besökt skolor och pratat med studie- och yrkesvägledare om att komma i kontakt med elever. De har även genomfört en marknadsundersökning för att få en förståelse för vad man som grundskoleelev vill veta om valet och hur man känner inför det. ”Att våga tänka stort och att våga misslyckas är många rädda för idag och vårt mål med våra skolbesök och vår podcast är att eleverna ska få insyn i att deras val inte är livsavgörande,” säger Evelina.

 

Det var tjejerna som själva sökte upp Skolkollen och kontaktade dem om sponsringsmöjligheter. ”Vi googlade efter företag som driver frågor relaterat till gymnasiet och Skolkollens sida kom upp. Idag hjälper de oss bland annat med marknadsföringen, så att vi kan nå ut till fler gymnasieväljare. Det är vi väldigt tacksamma för!

 

Podcasten släpps varje månad fram till maj 2020.

 

Du kan lyssna på alla avsnitt på MittVal UFs SoundCloudsida. De har även en Instagramsida @mittval.uf.