Så gör du för att få till årets studentmottagning!

Publicerad: onsdag 27 maj 2020

Så gör du för att få till årets studentmottagning!

Att det har varit väldigt svårt för många studenter och familjer att smälta att de inte kan fira studenten som planerat är vi alla medvetna om. Samtidigt är det många som fortfarande vill få till det där speciella firandet på ett så bra sätt som möjligt. Därför har vi listat några tips för dig som fortfarande försöker planera ihop något bra till dig själv som student, eller dig som förälder som har en blivande student där hemma.


Du kanske redan vet vem du ska bjuda, vilken mat du ska servera och hur det ska dekoreras. Men hur ska du göra för att alla som ni vill bjuda ska kunna komma utan att det blir för trångt? Ett tips är att fördela tiden för mottagningen. Det låter kanske inte så kul, men tänk efter - är det inte bättre att ha alla där under en sådan speciell dag än att behöva utesluta vissa? Det går, och här kommer exempel på hur:

 

Börja med att välja när mottagningen ska börja. Därefter kan du börja planera en uppdelning på tre tidsintervaller som gästerna kan välja mellan. Be dina gäster meddela er om de kan närvara samt vilken av tiderna som passar dem bäst.

 

De tre olika tidsintervallerna:

Riskgrupp: 15:00 – 16:30

Grupp 2: 17:00 – 18:30

Grupp 3: 19:00 – sent på kvällen.

 

Genom att göra en uppdelning enligt ovan exempel kan du troligtvis göra det möjligt för gästerna att närvara under din eller ditt barns studentmottagning utan att känna sig oroliga för någonting.


Övriga tips:

Mat

Gör du en uppdelning under mottagningen rekommenderas det att bjudas på kall mat för att inte riskera att mat som egentligen ska vara varm blir kall.

 

Plats för mottagning
Hyr ett partytält och ha mottagningen utomhus, fixa lite bord och stolar till så löser du ett gott utrymme för gästerna.

 

Dekoration

Välj din dekoration och dukning efter var du valt att hålla mottagningen. Mycket eller lite, det är en smaksak!

 

Musik

Fixa en bra spellista som du vet kommer passa alla gäster, ställ ut en högtalare och kör igång!

 

Ha kul

Ha kul och njut av dagen, trots att den kanske inte blev helt som planerat!


Det finns självklart många fler tips - dessa är vad vi på Skolkollen vill ge er. För oss är det självklart så att landets blivande studenter ska kunna få möjligheten att fira sin stora dag så att de kan minnas den livet ut!
Lycka till, och grattis i förskott!