Säker cykelväg till skolan

fredag 11 maj 2018

Solna kommun har genom en enkät undersökt hur elever, föräldrar och skolpersonal rör sig runt skolorna och ska nu se över cykelvägarna för att skapa en säkrare väg till skolorna. 

 

– Vi vill skapa förutsättningar för att fler barn i Solna ska känna att de kan cykla eller gå till och från sin skola. Hur trafikmiljön är utformad spelar då en avgörande roll, avslutar Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna, i ett pressmeddelande.

 

Arbetet för att förbättra trafikmiljön för eleverna hänger ihop med att Solna stad växer och förtätas. Projektet som innehåller flera insatser så som hastighetsdämpande åtgärder, förbättrade övergångsställen och tydligare avlämningsplatser inleds i år vid  Bergshamraskolan och Råsunda skola rapporterar SVT Nyheter. 

 

Läs mer här.

Säker cykelväg till skolan


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!