Skola i Kumla läggs ner

Publicerad: tisdag 19 juni 2018

Skola i Kumla läggs ner

På grund av svårigheter att locka nya elever kommer John Norlander-gymnasiet i Kumla att stänga med start från och med läsåret 2020/2021, det har kommunfullmäktige beslutat.

John Norlander-gymnasiets vara eller icke vara har varit uppe för diskussion under en längre tid och senast i våras beslutades att skolan skulle finnas kvar under hösten. Nu har kommunfullmäktige i ett pressmeddelande under måndagen den 18 juni gått ut med att läsåret 2019/2020 blir det sista för skolan. Det är främst det minskade antalet sökande elever som ligger till grund för beslutet att stänga skolan. Inför höstterminen 2018 var det endast 15 elever som angav John Norlander-gymnasiet som förstahandsval. 

 

”I ett läge, med få sökande till programmen tillsammans med den kritik som revisionen och skolinspektionen lämnat, har vi fattat beslut utifrån vad vi anser är bäst för Kumla kommun. Det är aldrig kul att lägga ned en skola, det har inte varit en enkel process eller en lätthet att fatta det här beslutet”, skriver Oskar Svärd (M), ordförande i förvaltningen livslångt lärande.

 

Läs mer här.

Nyfiken på John Norlander-gymnasiet? Här är skolprofilen!

Foto: SVT