Skolkollen Förskola

torsdag 12 september 2019

Medborgartjänsten för dig som förälder med barn i förskoleåldern är lanserad


I början av veckan lanserades Skolkollen Förskola - en webbaserad medborgartjänst för dig som förälder med barn i förskoleåldern. Tjänsten gör det enkelt för dig att få en överblick över samtliga förskolor inför förskolevalet för ditt eller dina barn.

Här, på Skolkollen.se, kommer all information och statistik som rör alla Sveriges förskolor samlas på ett och samma ställe för att underlätta för dig som står inför val av förskola till dina barn. Informationen som vi samlar in kommer från bl.a. Skolverket och SCB för att vi ska vara säkra på att den är pålitlig.

 

Med Skolkollen Förskola kan du som förälder enkelt se hur många barn som går på respektive förskola samt hur många avdelningar barnen är fördelade på. Statistik såsom andelen av personalen med examen samt personaltäthet presenteras dessutom och för de förskolor som är anslutna till Skolmaten visas veckans matsedel.

 

Skolkollen Förskola är även kopplat till det tidigare lanserade Skolkollen Lediga jobb, där lediga tjänster inom skola listas upp.

 


Har dur frågor är du välkommen att kontakta:
Henrik Löwenadler, VD HL Design, +46 470 723 354, henrik@hldesign.se eller
Pontus Albinzon, Business Development Manager, IST Home, + 46 703 73 71 83, pontus.albinzon@ist.com


 

Skolkollen Förskola


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!