Skolpersonal övar för skolskjutning

torsdag 26 april 2018

Personal på skolor i Stockholm utbildas i hur de ska agera vid dödligt våld i skolan, till exempel en skolskjutning.

Det får kunskap om hur de ska agera under en pågående attack; om de ska utrymma eller inrymma lokalen eller om de ska fly eller barrikera sig i ett klassrum. 

– Det är bättre att vara mentalt förberedd på att det kan ske, än att bli överrumplad när det väl sker, säger Bassem Jerbi, rektor på Östbergaskolan.

 

Läs hela artikeln här.

Skolpersonal övar för skolskjutning


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!