Små mattegenier

Publicerad: måndag 4 juni 2018

Små mattegenier

Eleverna i klass 1B på Aggerudsskolan i Karlskoga är vinnare av den webbaserade nationella mattetävlingen Mattematchen. Tävlingens syfte är att motivera barn i klasserna 1-4 att lära sig matematik på ett roligt sätt. Desto fler uppgifter eleverna löser desto fler poäng får klassen. 

 

Och visst är eleverna duktiga -  de klarar redan addition och subtraktion och tränar på multiplikation och division med uppställning. Genom att rappa mulitplikationstabellen med en taktfast melodi fastnar den lättare på hjärnan. 

– Eleverna i min klass jobbar med uppgifter på en nivå som är långt över det jag trodde skulle kunna vara möjligt i årskurs 1. Utmanade uppgifter är bara bra. det är ett chans att lära sig någonting nytt, säger klasslärare Camilla Larsson.

 

Mattematchen går ut på att lösa så många uppgifter som möjligt och två elever i klass 1B på Aggerudsskolan tyckte det var extra roligt - de löste alla 2 870 uppgifterna med maximal poäng. I tävlingen deltog ungefär 2 000 klasser från hela landet och vinsten firades med tårta och medalj. 

 

– Vi trodde inte att vi hade en chans att vinna. Det behövs väldigt många poäng för att gå så långt, säger Leja Svan.

– Ibland behövde jag lite hjälp, men de flesta uppgifter gjorde jag helt själv, säger Arvid Rydman.

 

– Jag är djupt imponerad över hur detta utvecklat sig. Den glädjen, stoltheten och den nivån som de jobbat på! Det är helt fantastisk, säger klassläraren.

Läs mer här. 

Läs mer om Mattematchen.

Nyfiken på Aggerudsskolan? Här hittar du deras skolprofil!