Sommarlovsaktiviteter på hemmaplan

torsdag 4 juni 2020

Sommarlovet närmar sig med stormsteg! Har du dålig fantasi på vad du kan göra när utomlandsresan har blivit inställd, man inte får träffa släkt och vänner, och bör hålla sig högst två timmar hemifrån? Så får du en fantastisk "hemester"!

 

Denna sommar kommer, för några av oss, inte att bli som vanligt. Det är svårt att åka utomlands och man får fortfarande inte samlas i stora grupper för festivaler eller besök på nöjesparker. De goda nyheterna är att sommaren 2020 är ett utmärkt tillfälle att ta ”hemester”!

 

Turista på hemmaplan
Ett enkelt sätt att fixa en fin hemester är att tänka som du skulle gjort om du åkt utomlands. Se på ditt närområde genom en turists ögon. Vilka sevärdheter finns i närheten? Hur mycket kostar de att besöka? Kan man åka kollektivtrafik, eller kanske cykla dit? Vilka restauranger har bäst betyg i staden eller kvarteret? Kanske finns det någon stad i Sverige du alltid velat se, men aldrig har haft tid till att besöka?

 

Använd dig av sidor som Tripadvisor för att hitta saker som är intressanta att se, eller klicka in dig på din kommuns hemsida – ofta finns det fina tips på utflykter där. Kanske har du en fin cykelled alldeles runt hörnet, eller en badplats du inte visste fanns?

 

Utforska online
Många saker finns att se online i dessa tider – till exempel har Kungliga Operan nu en streamingtjänst för att kunna titta hemma och flera museer (som Louvren eller Fotografiska) har onlinevisningar. Det finnns digitala musikfestivaler och utställningar. Eller varför inte bara hitta en konsert på Youtube?

 

På kvällarna eller regniga dagar kan du enkelt fixa en hemmabio. Poppa popcorn, hämta filtar och kuddar och hitta en mysig film på en streamingtjänst. Barnen kan fixa biobiljetter och sälja godis till föräldrarna innan filmen startar.

 

Njut av hemmalivet
Till sist – njut av att vara hemma och bara vara! Nu finns tid för en picknick i trädgården, att plocka blommor på en promenad, träna tillsammans eller laga mat. Ni kan baka en kaka tillsammans, bygga en koja i soffan, eller lägga pärlplattor.

 

Man kan till och med bjuda grannarna eller kompisar på fika – träffas över häcken med egenbryggt kaffe, eller sitt på var sin sida av altanen. Till sist - glöm inte att njuta av semestern!

 

Sommarlovsaktiviteter på hemmaplan


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!