Missa inte SYV-podden!

tisdag 13 november 2018

Sigrid och Petra jobbar som studie- och yrkesvägledare på Ystad gymnasium och kände att det saknades en kanal att diskutera frågor och inspirera om skola och yrkesliv för ungdomar. De startade SYV-podden!

Podden vänder sig till dig som går i nian och har funderingar inför gymnasievalet, är vårdnadshavare eller bara vill ha lite inspiration kring skolval eller kommande arbetsliv. Petra och Sigrid beskriver det själva som att podden kommer handla om det kaosiga livet på gymnasiet och hur man tar sig igenom det. De kommer prata om valsituationer, motivation, hur det känns att börja gymnasiet, vad som händer efter gymnasiet, studieteknik, smarta mål och annat som kan vara bra att ha koll på. 

 

Ett avsnitt som är extra aktuellt är såklart det om gymnasievalet - det hittar du här!

Missa inte chansen att få lite hjälp att reda ut tankarna kring skola och det kommande vuxenlivet när du ändå sitter på bussen eller har en håltimma! På Skolkollen tycker vi att det är ett riktigt bra initiativ som underlättar skolvalet. När du känner dig redo och vet vad du letar efter för gymnasium kan du sedan söka upp skolan här på Skolkollen och hitta information och aktuell statistik.

Här hittar ni SYV-podden!

Vill ni veta mer om Ystad gymnasium? Klicka här.

Missa inte SYV-podden!


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!