Skolkollen Kommun

Vi tycker att lättillgänglig och uppdaterad skolinformation till föräldrar och elever är viktigt på riktigt. Vi vill att så många kommuner som möjligt ska ta chansen att erbjuda det till sina invånare. Därför erbjuder vi Skolkollen Kommun!

Vad är Skolkollen Kommun?


Skolkollen Premium för alla kommunens skolor till rabatterat pris

Med Skolkollen Premium för samtliga profiler för förskola, grundskola och gymnasium får alla kommunens skolor dra nytta av fördelarna med Skolkollen Premium. Det innebär att ni bland annat kan:

  • Byta profilbild
  • Skapa en skolpresentation
  • Publicera kontaktuppgifter till personal
  • Få tillgång till IST:s bildbank
  • Synkronisera information med IST:s program

Kommunanpassning av samtliga skolprofiler

Vill ni tillhandahålla lättillgänglig information, men undvika särprofilering? Med Skolkollen Kommun kan ni som kommun välja att anpassa samtliga profiler till kommunens grafiska profil. När ni beställt Skolkollen Kommun hjälper vi er att lägga in kommunens logotyp och bilder från kommunen på samtliga skolprofiler.

 

Tillgång till data via Skolkollen API

Med Skolkollen API får ni full tillgång till all data som Skolkollen samlar in, aggregerar, verifierar och publicerar. Genom API:et kan ni själva välja vilken data ni vill prenumerera på och publicera den på valfria ställen såsom kommunens webbplats och intranät.

 

Kontakta oss på Skolkollen för mer information om kommunpaketet. 

 

Varför har IST skapat Skolkollen?

IST har stått sida vid sida med skolan i mer än 30 år. IST levererar IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen och verksamheten bättre för alla som jobbar med skolan.

Vi på IST vill göra det enklare för skolpersonal och föräldrar att mötas och kommunicera på ett smart och tryggt sätt, i en miljö där alla kan känna sig hemma. 
Det är en av anledningarna till varför vi har skapat Skolkollen. 

 

Skolkollen är en medborgartjänst som erbjuder automatgenererad information om alla skolor i Sverige, lättillgängligt i både mobil och dator. 
Informationen som hämtas från Skolverket, SCB och IST:s system möjliggör för elever och föräldrar att jämföra skolor. 
Alla har rätt till en skola som passar just dem och vi vill göra det lättare att hitta den.