Skolkollen Kommun

Vi tycker att lättillgänglig och uppdaterad skolinformation till föräldrar och elever är viktigt på riktigt. Vi vill att så många kommuner som möjligt ska ta chansen att erbjuda det till sina invånare. Därför erbjuder vi Skolkollen Kommun!

Vad är Skolkollen Kommun?


Skolkollen Premium för alla kommunens skolor till rabatterat pris

Med Skolkollen Premium för samtliga profiler för förskola, grundskola och gymnasium får alla kommunens skolor dra nytta av fördelarna med Skolkollen Premium. Det innebär att ni bland annat kan:

  • Byta profilbild
  • Skapa en skolpresentation
  • Publicera kontaktuppgifter till personal
  • Få tillgång till IST:s bildbank
  • Synkronisera information med IST:s program

Kommunanpassning av samtliga skolprofiler

Vill ni tillhandahålla lättillgänglig information, men undvika särprofilering? Med Skolkollen Kommun kan ni som kommun välja att anpassa samtliga profiler till kommunens grafiska profil. När ni beställt Skolkollen Kommun hjälper vi er att lägga in kommunens logotyp och bilder från kommunen på samtliga skolprofiler.

 

Tillgång till data via Skolkollen API

Med Skolkollen API får ni full tillgång till all data som Skolkollen samlar in, aggregerar, verifierar och publicerar. Genom API:et kan ni själva välja vilken data ni vill prenumerera på och publicera den på valfria ställen såsom kommunens webbplats och intranät.

 

Kontakta oss på Skolkollen för mer information om kommunpaketet. 

 

Varför har IST skapat Skolkollen?

IST har stått sida vid sida med skolan i mer än 30 år. IST levererar IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen och verksamheten bättre för alla som jobbar med skolan.

Vi på IST vill göra det enklare för skolpersonal och föräldrar att mötas och kommunicera på ett smart och tryggt sätt, i en miljö där alla kan känna sig hemma. 
Det är en av anledningarna till varför vi har skapat Skolkollen. 

 

Skolkollen är en medborgartjänst som erbjuder automatgenererad information om alla skolor i Sverige, lättillgängligt i både mobil och dator. 
Informationen som hämtas från Skolverket, SCB och IST:s system möjliggör för elever och föräldrar att jämföra skolor. 
Alla har rätt till en skola som passar just dem och vi vill göra det lättare att hitta den.

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en tjänst som samlar statistik och information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe. Det gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att jämföra skolor och hitta uppdaterad information inför skolvalet eller byte av skola. På Skolkollen.se hittar och jämför du enkelt antal elever, behörighetsgrad hos lärare, genomsnittsbetyg och programutbud hos de olika skolorna. För dig som är befintlig elev presenterar vi även information såsom skolmat och läsårstider. Förutom att presentera statistik och automatgenererad information från bl a Skolverket, SCB och IST ger vi även skolorna möjlighet att bredda bilden av skolan på ett nyanserat sätt genom den utökade tjänsten Skolkollen Premium.


Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!