Om Skolkollen


Skolkollen är en medborgartjänst för snabb, samlad och garanterat aktuell information om din eller ditt barns skola.

Här hittar du bland annat lovdagar, länkar till frånvarorapportering, matsedel och kontaktuppgifter till skolans personal. All information du behöver på ett ställe, lättillgängligt i både mobil och dator! Vi ger dig koll. Skolkoll.

Är du skolledare eller pedagog och nyfiken på hur Skolkollen fungerar?

Skolkollen är en fantastisk medborgartjänst som ger er möjlighet att bli än mer tillgängliga för föräldrar och elever utan extra arbete. All information uppdateras automatiskt vilket gör att er profil alltid är aktuell. Vill ni ta kontroll över vilken information som presenteras i er skolprofil? Då får ni alla möjligheter att berätta hur ni arbetar, visa upp era goda resultat och vad som är fördelarna med just er skola, för både föräldrar, elever och potentiella medarbetare. Allt ni behöver göra är att uppgradera till Skolkollen Premium!

 

Frågor och svar om Skolkollen


Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en medborgartjänst och jämförelsesajt som hjälper föräldrar och elever att hitta viktig information på ett tydligt och enkelt sätt. Skolkollen underlättar för skolan genom att presentera och visualisera viktig information på ett enkelt och användarvänligt sätt.

 

Hur fungerar Skolkollen?

Skolkollen samlar information om alla Sveriges skolor på ett och samma ställe för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att hitta uppdaterad och tydlig information kring sin skola. All information på Skolkollen är automatgenererad vilket innebär att profilen uppdaterar sig själv med information från bland annat sajter som skolverket.se, SCB och matsedel.se.

 

Varifrån kommer informationen på Skolkollen?

Nästan all information på Skolkollen hämtas automatiskt från webbplatser så som skolverket.se, matsedel.se eller SCB. En del information, exempelvis kalenderevent, kan skolor som har en premium-profil lägga in själva.

 

Vad kostar det?

Alla skolkollenprofiler är gratis och uppdaterar sig själva i och med den automatgenererade informationen från bla Skolverket och matsedel.se. Vill du ta kontroll över din profil och själv redigera innehållet kan du enkelt uppgradera till Premium genom att betala från 499 kr/månad. Skolkollen har ingen bindningstid.

 

Hur uppgraderar jag till Premium?

Tryck på knappen “Uppgradera till Premium” när du är inne på din skolas profil. Där får du fylla i kontakt- och betalningsuppgifter. Därefter skickas ett mail med verifieringslänk till rektorns eller skolans officiella mailadress. När skolan verifierat premiumkontot och dig som redaktör är det fritt fram att redigera.

 

Hur redigerar jag min skolas profil när jag uppgraderat till Premium?

Det är enkelt att redigera din skolas profil. Titta på instruktionsfilmerna på supportsidan och kom igång direkt.

 

Jag har uppgraderat min skola till Premium, men kan inte redigera. Vad ska jag göra?

När du uppgraderar till Premium skickas av säkerhetsskäl ett mail till skolan där de måste verifiera premium-kontot och dig som redaktör. Om de inte godkänner förfrågan inom två veckor får du ett mail om detta med instruktioner. Har du frågor kan du kontakta oss.

 

Varför har inte min skola samma information som vissa andra?

Det kan vara så att din skola inte har uppgraderat sin profil till Premium och därför inte har alla funktioner. Tipsa din skola om att de kan uppgradera till Premium genom att trycka på knappen “Tipsa skolan” som du hittar på din skolas profilsida.

 

Hur gör jag för att säga upp min skolas premiumprofil?

Vad tråkigt att du vill lämna Skolkollen Premium. Maila oss på info@skolkollen.se så hjälper vi dig. 

 

 

 

 

 

 

Vad är Skolkollen?

Skolkollen är en medborgartjänst som erbjuder automatgenererad information om alla skolor i Sverige, lättillgängligt i både mobil och dator. 
Informationen som hämtas från Skolverket, SCB och IST:s system möjliggör för elever och föräldrar att jämföra skolor. 
Alla har rätt till en skola som passar just dem och vi vill göra det lättare att hitta den.