4 tips på bra jullovsaktiviteter 2020

Publicerad: tisdag 15 december 2020

4 tips på bra jullovsaktiviteter 2020

När jullovet närmar sig ser vi i vanliga fall fram emot att träffa våra vänner och vår familj, att låta våra barn leka med sina kompisar och kusiner eller dessutom åka iväg på semester. Det här året blir julen annorlunda. Under pandemin behöver vi följa restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten och just då kan kännas så svårt att komma på roliga aktiviteter att sysselsätta barnen och familjen med under jullovet. Idag kommer vi därför att ge er fyra tips på aktiviteter som kan funka alldeles utmärkt under jullovsveckorna. Häng med!

Spela brädspel

Att spela brädspel är den mest underskattade aktiviteten att göra tillsammans med familj och vänner. Men i år har just denna aktiviteten blivit otroligt populär. Har du inte hunnit sätta dig ner med familjen och spela än är det dags att passa på att göra det mycket nu i jul. Föreställ er en sprakande brasa, varma julfärger som rött och grönt, lite småplock och ett brädspel.

Pyssla och baka

Julbak är en aktivitet vi inte håller oss ifrån under julen. Men hur mysigt är det inte? Granen står pyntad, fönstren är fyllda med julstakar och bordet är vackert dukat i julens färger. Att baka och pyssla med händerna med mysig julmusik i bakgrunden kan göra vilken grå dag på jullovet som helst till en riktigt kul och avkopplande dag för dig och barnen.


Quizkväll
Med tanke på den digitala kommunikationen som vi blivit tvungna att lära oss kan vi ta nytta av den och anordna ett digitalt quiz och köra den tillsammans med mor- och/eller farföräldrarna, kusinerna eller vännerna som befinner sig längre bort. En smart webbaserad tjänst för detta är Kahoot! 

Besök pulkabacken

Pulka, längdskidor och lekar utomhus med alla som bor i ert eget hushåll kan faktiskt ingen pandemi i världen stoppa. Vintern var minst lika rolig som sommaren när man var barn. Som barn var varken mörkret eller kylan ett problem. Man klädde sig bara i rätt kläder och begav sig iväg till pulkabacken. Den obryddheten borde vi föra över till våra barn För hur underbart vore det inte att köpa varsitt tefat och dra raka vägen till pulkabacken? Glöm inte snöbollskriget eller att bygga snögubben. Det är julledighetens roligaste aktiviteter.